www.hettaalcongres.nl

Als communicatieprofessional of redacteur weet je natuurlijk precies hoe je een bruisende tweet formuleert. Hoe je een rapport 'opstrakt', een wervende brochure in elkaar zet en een webtekst van een ander redigeert. Branded journalism kent voor jou geen geheimen, en voor het uitwerken van een interview draai je je hand niet om. Of ... moet je tegenwoordig wel heel veel kunnen als professional?

 

Verdiepingsslag van anderhalf uur

Het Taalcongres is al vier jaar het meest complete evenement voor journalisten, redacteuren en communicatieprofessionals die in één dag meer willen leren over verschillende onderdelen van hun werk. Uit tien workshops kies je er drie uit. Een workshop duurt anderhalf uur, zodat je met de docent en vakgenoten het onderwerp goed kunt uitdiepen. Ook bezoek je drie plenaire lezingen over onder meer contentmarketing en beeldlezen.

 

  

Knoppen en koppen 

In de nieuwe workshop Eindredactie voor internet leer je kritisch kijken naar bestaande webpagina’s. Hoe optimaliseer je content zodat de pagina beter scoort op usability en scanbaarheid? Voldoen de link-, kop- of knopteksten aan de eisen? Welke trucs leiden tot meer conversie? De workshop Vindbare koppen en intro’s schrijven is nuttig voor mensen die regelmatig teksten schrijven voor internet, maar nog wel eens worstelen met koppen en intro's. Met de juiste kopgrootte en trefwoorden vergroot je de vindbaarheid van de content aanzienlijk.

 

Schrijven voor mobiel: korter en taakgerichter

Zijn multiscreen behavior en responsive content al vertrouwde begrippen voor jou? Schrijven voor mobiel en tablet is actueler dan ooit. Je ontdekt waar je rekening mee moet houden als je schrijft voor mobiel, tablet en apps: qua kopteksten, menu-items, calls to action en linkteksten. Kort en taakgericht krijgt nog meer urgentie!

 

Tussen de bedrijven door geniet je van een lekkere lunch en koffiebreaks om kennis te maken met docenten en vakgenoten. Na een talige uitsmijter door cabaretier Frank van Pamelen sluiten we de dag rond 17:00 uur af met een gezellige borrel. Schrijf je snel in! We maken graag kennis met je op dinsdag 28 oktober op Het Taalcongres in Amsterdam.


[De Redactie Trainingen

Voor alleskunners die (nog) niet alles kunnen

Event - HTC 2014 - logo

Taalcongres 2014: voor alleskunners, die (nog) niet alles kunnen

Loading ...