Incompany-Advies-Coaching_achtergrond

  Events I Masterclasses


Incompany-Advies-Coaching_afbeelding
[De Redactie] Trainingen - logo bij C-W-O COPY
Congressen - Events - Masterclasses_pijl naar Masterclasses

Terug

Onze masterclasses zijn workshops met een gouden randje. Op zo'n dag delen verschillende experts hun kennis en leerpunten rond een actueel onderwerp met een select aantal deelnemers. Alle masterclasses hebben een hoog inspiratie- en doe gehalte. Het niveau is voor gevorderden en van de deelnemers wordt verwacht dat zij tenminste beschikken over basiskennis van het desbetreffende thema. Hieronder zijn alle masterclasses beschreven.

 

Masterclass Magazines maken anno nu 

Iedereen die verantwoordelijk is voor een bedrijfsblad, relatie- of ledenmagazine, vakblad of publiekstijdschrift weet hoe onstuimig de markt is. Een bladenmaker zet al zijn creativiteit in om flexibel mee te bewegen met veranderingen en trends. De kunst is te anticiperen op ontwikkelingen, de doelgroep blijvend te verrassen en boeien, en nieuwe transmediale concepten te bedenken. 

 

De masterclass Bladenmaken anno nu is een eendaagse training voor bladenmakers, hoofdredacteuren en communicatieprofessionals met een blad onder hun hoede. Hoe integreert u nieuwe media in uw bestaande concept, en hoe kunnen technologische innovaties en sociale platformen uw titel versterken? De bladenmakers en experts die deze masterclass verzorgen nemen u mee in de wereld van transmedia, storytelling, apps, events, communities en... print. Reken op een dag vol kennis en inspiratie, met praktische adviezen voor een toekomstbestendig blad.

 

Voor wie is deze masterclass bedoeld?

Hoofdredacteuren, bladenmakers, uitgevers, en communicatieprofessionals die verantwoordelijk zijn voor een uitgave.

 

Masterclass Visual content 

Digitalisering zorgt ervoor dat we meer via beeld en video communiceren dan ooit. Communicatie wordt daarmee steeds visueler, want beeld maakt indruk, verrast, verbaast en verleidt. De relevantie van beeld verandert het vak van de communicatieprofessional aanzienlijk. Want hoe valt uw boodschap op tussen de onuitputtelijke stroom van informatie die mensen dagelijks moeten verwerken? De masterclass Visual content gaat over beeldcommunicatie van a tot z. U leert alles over beeldselectie, (beeld)taal, beeldmanipulatie, vormgeving, datavisualisatie en de keuze tussen stilstaand of bewegend beeld. Hoe visualiseert u een begrip als hypotheekrenteaftrek? Waar haalt u beeld vandaan zonder eraan failliet te gaan? Hoe brieft u fotografen en illustratoren optimaal? Hoe zet u beeld op social media in? Meer dan ooit kan beeld het verschil maken. Leer met andere ogen kijken tijdens deze masterclass.

 

Voor wie is deze masterclass bedoeld?

Communicatieprofessionals, (beeld)redacteuren, marketeers, vormgevers en iedereen die (deels) verantwoordelijk is voor de beeldkeuze voor print of online media.

 

Masterclass Storytelling 

Elke organisatie of merk heeft een authentiek verhaal te vertellen. Vaak wordt slechts een deel daarvan gebruikt voor externe communicatie. Maar dat kan ook anders. De kunst is om verhalen te ‘vangen’ en ze vervolgens van begin tot eind transmediaal vorm te geven. In woord en beeld en met behulp van eigentijdse technieken en media, zowel digitaal als analoog. De masterclass Storytelling staat volledig in het teken van deze transmediale vertaling van uw verhaal. De focus ligt op creatief en effectief conceptdenken. Hoe vormt u een verhaal dat uw doelgroep betrekt, boeit en bindt? Welke middelen lenen zich het best voor welk verhaal? En hoe vertaalt u dit concept naar een plan voor de werkvloer? Kunnen uw fans, klanten, lezers of ambassadeurs een deel van uw verhaal (door)vertellen? Verschillende experts in storytelling delen hun kennis over de mogelijkheden die platformen als Twitter, Facebook, YouTube, Pinterest, Instagram en Snapchat u bieden. Verwacht een interactieve dag vol inspiratie en praktijkvoorbeelden.

 

 

Voor wie is deze masterclass bedoeld?

Communicatieprofessionals, marketeers, (hoofd)redacteuren, bladenmakers

en contentstrategen die storytelling willen inzetten binnen hun communicatiestrategie.

 

Masterclass Contentmarketing 

Steeds meer organisaties ondervinden de gevolgen van de ‘aandachtscrisis’. Platte reclameboodschappen en zelfs advertorials lijken niet langer houdbaar. Hoe u uw merk wel blijvend onder de aandacht brengt en een band opbouwt met klanten, burgers, patiënten of donateurs? Met inhoudelijke, relevante, geloofwaardige content die uitgaat van de informatiebehoefte van de lezer. Want geen marketingstrategie is compleet zonder aandacht voor contentmarketing. Maar hoe pakt u dat als niet-uitgeeforganisatie aan? Contentmarketing en contentcreatie vragen om een duidelijke strategie. Tijdens de masterclass Contentmarketing en branded journalism delen meesters uit het vak hun visie en ervaringen. Ze vertellen wat contentmarketing inhoudt en geven een realistisch beeld van de (positieve) effecten. Wat zijn de succesfactoren, en wat de misverstanden en valkuilen? Aan welke voorwaarden voldoet branded journalism en wie zet u daarvoor in? Wat verspreidt u via welk mediakanaal en in welke frequentie? Hoe komt u uiteindelijk tot interactie met de doelgroep? 

 

Laat u bijpraten en inspireren door lezingen en cases van de experts en ga zelf aan de slag met een praktijkopdracht.

 

Voor wie is deze masterclass bedoeld?

Communicatieprofessionals, (hoofd)redacteuren, bladenmakers en contentstrategen die contentmarketing en branded journalism willen inzetten binnen hun communicatiestrategie.

 

Masterclass Videomarketing 

Het begon ruim tien jaar geleden met ’introductiefilmpjes’ op de homepage van websites. Inmiddels is online video volwassen geworden en een onmisbaar onderdeel van iedere marketing/ communicatiestrategie. Want de cijfers zijn indrukwekkend: video leidt tot 88% langere bezoektijden op een website, wordt 1200% meer gedeeld dan tekstberichten en levert 800% meer conversie op dan tekstpagina’s. Geen wonder dus dat video voor veel bedrijven, instellingen, maar ook voor freelancers, inmiddels een van de belangrijkste communicatiemiddelen is. Video is een ijzersterke communicatie – en marketingtool! Het stimuleert niet alleen de conversie, maar helpt ook bij het claimen van autoriteit en zorgt dat u in dialoog blijft met de verschillende doelgroepen.

Maar hoe transformeert u een marketing-communicatiestrategie die vooral tekstgeoriënteerd is naar een strategie waarbij video een prominente en doeltreffende rol inneemt? Hoe bepaalt u uw doelstellingen en realiseert u die? Wat zijn kritische succesfactoren qua organisatie, workflow, planning en personeel? En wat zijn de kosten? 

Tijdens deze masterclass belichten wij de belangrijkste aspecten van videomarketing. Experts laten aan de hand van best and worst practises zien wat werkt en wat juist niet. Ze geven u inzicht in het bepalen van een realistische en haalbare doelstelling, het kiezen van een passend format en platform en uiteraard de kosten.

 

Voor wie is deze masterclass bedoeld?

Communicatieprofessionals, marketeers, webredacteuren en contentmanagers die meer willen leren over de inzet van video als communicatie- en marketingtool.

Masterclasses

Loading ...