Hoogste tijd voor
Het Taalcongres!

Met juweeltjes van workshops over bloggen, Facebook
ads, copywriting en brainstormen op papier

Taal is springlevend! Taal verandert! Lezers veranderen. Doelgroepen veranderen. Media veranderen! De hoogste tijd dus voor weer een nieuwe editie van Het Taalcongres van [De Redactie].

Foto HTC

Het Taalcongres is al vijf jaar het meest complete evenement voor journalisten, redacteuren en communicatieprofessionals die in één dag meer willen leren over verschillende onderdelen van hun werk. Op 8 november 2016 houden we deze bijzonder inspirerende dag in De Meervaart in Amsterdam. Met lezingen en workshops over oldschool én nieuwe schrijftechnieken, met onderwerpen als bloggen, copywriting, branded content, interactieve communicatie en: hoe ga je om met kritiek op je tekst? 

 

Tussen de bedrijven door geniet je van een lekkere lunch en koffiebreaks die je ook de gelegenheid bieden om kennis te maken met docenten en vakgenoten.

 

Win je eigen workshop!

Dit Taalcongres hebben wij bekende succesnummers in ons aanbod als APK voor redacteuren en Bloggen voor je bedrijf. En er is een groot aantal nieuwe workshops aan de lijst toegevoegd, zoals Brainstormen op papier, Facebook ads maken en Schrijven voor een merk. 

 

Heb jij nog een andere workshopwens? Mis je een bepaalde workshop in ons aanbod? Is er een specifiek onderwerp waarin jij getraind wil worden? Laat het ons weten! Mail ons op info@deredactietrainingen.nl en wij kijken of we aan je wens tegemoet kunnen komen. Als we jouw workshopidee gaan uitvoeren, krijg jij een toegangskaart (waarde € 375,-) voor Het Taalcongres cadeau! 

 

Onze nieuwe workshops zijn juweeltjes, al zeggen wij het zelf. Over bijzondere onderwerpen, gegeven door inspirerende mensen uit het vak: 

 

Pimp je nieuwsbrief

Arnoud van der Struijk van Blendle geeft de workshop Koppen en intro’s schrijven voor je digitale nieuwsbrief. Wie met zijn content zo veel mogelijk geïnteresseerde mensen wil bereiken, kan eigenlijk niet om de ouwe, vertrouwde elektronische nieuwsbrief heen. Er is geen betere manier om jouw vaste groep abonnees rechtstreeks te bereiken. Door aantrekkelijke koppen en intro’s te schrijven, in plaats van lange complete verhalen, houd je de aandacht van de lezer beter vast en blijft de nieuwsbrief overzichtelijk. Arnoud van der Struijk legt uit hoe. 

 

Nogal lange koekjes

De schrijfsters van het boekje Nogal lange koekjes, Daniëlle van Hengst en Willemijn Menken, geven de workshop Schrijven voor een merk. Of je nu een vacature schrijft, een nieuwsbrief uitbrengt of deel uitmaakt van het webcareteam, merken willen hun waarden weerspiegeld zien in de toon. Dat betekent consistent schrijven, in alle uitingen. Tijdens de workshop van Menken en Van Hengst krijg je hiervoor handige tips en ga je zelf aan de slag met het schrijven van copy.

* Wie zich voor 1 juli inschrijft, krijgt het boekje Nogal lange koekjes van Daniëlle van Hengst en Willemijn Menken cadeau. Dit praktische boekje is een handige gids voor iedereen die tekst gaat schrijven, of beoordelen voor een merk. Schrijf je dus snel in want op = op!

 

Van print naar online

Ben je marketeer of contentmanager? Zet je namens je merk posts op Facebook of moet je teksten beoordelen van je reclamebureau? Ben je een beginnend of ervaren copywriter die zich bezighoudt met brandend content? Dan is deze praktische workshop echt wat voor jou. 

Eindredacteur / contentspecialist / blogger Merel Roze leert je hoe je je printartikel snel online kunt zetten, zonder simpelweg te copy-pasten. Hoe zorg je dat je binnen no time je printartikel geschikt krijgt voor het web? En hoe houd je dan de kern van je tekst intact? In deze workshop wordt alles duidelijk.

 

Van rommelversie naar artikel

In de workshop Brainstormen op papier word je uitgedaagd om een kwartier lang, non-stop, te schrijven over een bepaald onderwerp. Zo ontdek je wat je eigenlijk over dat onderwerp te melden hebt. Want in de ‘rommelversie’ die je op papier hebt gezet, staat vaak ergens – verscholen in een halve zin – de kern van het artikel of het verhaal dat je daarna kunt schrijven. Laat je verrassen en inspireren in deze bijzondere workshop van journalist en trainer Tobias Reijngoud. 

 

Dit zijn pas enkele voorbeelden van wat je op Het Taalcongres te wachten staat. Nieuwsgierig geworden? Enthousiast geraakt? Op www.hettaalcongres.nl vind je het volledige programma, alle informatie over de workshops, en het inschrijfformulier.

De Redactie Trainingen - Het Taalcongres 2016 - Logo HTC

www.hettaalcongres.nl

Terug

Stelling - Pijl terug Ebele

De Redactie Trainingen - Het Taalcongres 2016 - Informatie

Loading ...