Docent: Elbrich Raessen is trainster voor [De Redactie] en werkt als senior adviseur online communicatie. Vanuit de invalshoek corporate communicatie ontwikkelde ze processen voor online reputatiemanagement, was projectleider (externe) social media en deed aan webcare. Recent was ze opdrachtgever voor de bouw en implementatie van een social intranet.


tips

Tijdens iCross2014 geeft Elbrich een lezing over Sociale Media en succesvolle interne communicatie


5tips Foto Elbrich Raessen
5

Voorkom het 'not invented here-syndroom'

Door Elbrich Raessen

De manier waarop je informatie haalt en ervaringen deelt, is de afgelopen jaren radicaal veranderd. Dankzij social media gaat dat sneller, makkelijker en slimmer. Tenminste… zolang je niet aan het werk bent. Daar gebruik je noodgedwongen vaak verouderde techniek en gaat communicatie nog via berichtjes in nieuwsbrief, personeelsblad of intranet zonder interactie.

 

Zonde, want juist door het interne gebruik van social media zorg je ervoor dat medewerkers beter geïnformeerd zijn en bovendien meer betrokken raken bij elkaar én de organisatie. Dat is hét ideaalplaatje vanuit het vakgebied interne communicatie. Maar in de praktijk blijkt ‘interne communicatie’ nog vaak te aarzelen met het omarmen van interne social media. Onnodig, want ‘social’ draait om interactie. 

 

[5 Tips

1. Gooi het anker uit

  

2. Deel!

  

3. 'Maak een loop'

  

4. Vragen is goud
 

5. Schiet met scherp5 tips voor effectief gebruik
van interne social media


Ben je bezig met het opstarten van social media binnen jouw organisatie? Deze vijf aandachtspunten helpen je op weg.

Loading ...