[Bemiddeling 

 


pijl

Een contentplan maken, teksten schrijven, resultaten analyseren, medewerkers meekrijgen. Een social media manager doet veel meer dan Twitteren en Facebooken. Marjola Barendregt kan dat beamen. Sinds half april is zij social media manager bij DER KREIS, een internationale inkooporganisatie in de keuken- en sanitairbranche.

 

DER KREIS was op zoek naar een medewerker die de social media-activiteiten naar een hoger plan zou tillen. Via [De Redactie] kwam het bedrijf uit bij de 25-jarige Marjola Barendregt.

 

Bemiddeling - juni2015 - logo Der reis - banner


Waarom wilde jij deze baan hebben?

Ik werkte als communitymanager bij Nubis Digital Agency. Ook deed ik losse freelance-opdrachten. Maar dat was parttime en ik ben 25, dus wilde graag meer uren maken. Toen zag ik de vacature van social media manager bij [De Redactie]. Die sprak mij meteen aan vanwege de inhoud van de functie, het feit dat je veel kunt schrijven. Ook de manier waarop de sfeer binnen het team werd geschetst klonk goed. Omdat ik een vinkje kon zetten achter alle punten van het eisenlijstje besloot ik te reageren.

 

Hoe ben jij de concurrentie voor weten te blijven?

Het was fijn dat ik eerst een gesprek had bij [De Redactie]. Zo kon ik doorvragen over de functie en het bedrijf om te achterhalen naar wat voor persoon DER KREIS precies op zoek was. Ook de persoonlijkheidstest was heel handig. Daar haalde ik punten uit die ik in mijn gesprek met DER KREIS kon benadrukken. Waar mijn kracht ligt en waar ik goed in ben. Zo presenteer je jezelf nog beter. Het gesprek met DER KREIS ging vervolgens heel goed. Ik had mijn portfolio bij me en kon laten zien wat voor ervaring ik heb met het schrijven voor social media. Dat sloot mooi aan bij wat zij zochten. Ook heb ik meteen wat ideeën geopperd. Het klikte goed en de volgende dag kreeg ik al een aanbod om bij DER KREIS te komen werken.

Bemiddeling - juni2015 - SM_vraagteken-beeld

Wat houden je werkzaamheden in?

Als mensen vragen wat mijn functie inhoudt, zeg ik in jip-en-janneketaal vaak dat ik iets doe met Facebook. Maar eigenlijk is dat te kort door de bocht. Natuurlijk zit ik op Facebook, maar dat is maar een fractie van mijn werkdag. Er moet vooraf heel veel geschreven worden en er is genoeg projectmanagement te doen. In mijn eerste weken hier heb ik een contentplan gemaakt. Welke kanalen zetten we in, hoe vaak ben je online en welke pijlers zijn belangrijk?

Het is geen kwestie van overal een account maken om maar aanwezig te zijn. Het moet ook wat opleveren. Dat analyseer ik vervolgens. Met rapportages maak ik inzichtelijk hoe het ervoor staat en waar we naartoe willen. Dat vergt ook een stukje strategisch inzicht.

Mijn rol is nieuw binnen DER KREIS en ik moet de medewerkers zien mee te krijgen op het gebied van social media. Het doel is dat we een social company worden. De buitendienst moet bijvoorbeeld bij mij aankloppen als ze onder klanten iets signaleren wat ik in de communicatie kan gebruiken. Door de input van de medewerkers kan een merk nog sterker worden op social media.

 

Hoe zijn de eerste maanden verlopen? 

Ik viel gelijk met mijn neus in de boter. Begin mei is er altijd een jaarvergadering. Dat is hét grote evenement van DER KREIS. Er komen honderden ondernemers en leveranciers op af. Toen ik in dienst kwam was iedereen heel druk met de voorbereidingen. Ik kon gelijk op volle toeren meedraaien en heb op de dag zelf via Twitter live verslag gedaan. Verder ben ik nog steeds bezig met het leren kennen van het bedrijf en de branche. Het is een complexe organisatie doordat er verschillende stakeholders zijn. Er zijn veel verschillende leveranciersmerken die allemaal graag op onze social media genoemd willen worden.

 

Wat zijn je plannen?

Ik heb mij nu vrijwel alleen nog maar met de keukentak beziggehouden, maar in juni gaan we ook het sanitairgedeelte aanpakken. We willen de inzet van de huidige kanalen gaan optimaliseren. Ook zijn er plannen om Instagram in te zetten en ik heb een plan geschreven om de Pinterest-pagina te updaten. Daarnaast wil ik mij gaan verdiepen in het adverteren op social media. Er zijn veel plannen in zo’n beginfase en die ga ik nu stap voor stap uitvoeren.

 

Wilt u weten wat [De Redactie] voor u kan betekenen? Bel ons op 0299-653853 of stuur uw vraag naar info@deredactie.nl.

Bemiddeling - juni2015 - foto Nelleke Voogel

Nelleke Vogel

Communicatie en Concept Manager DER KREIS

 

‘We onderhouden verschillende websites en daaraan gekoppeld ook alle socialmediakanalen. Dit alles heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt waardoor de belasting van de marketing-/communicatieafdeling ook erg is toegenomen. Het structureel invullen van de vele social media kanalen schoot erbij in. We wilden hiervoor iemand aanstellen die niet alleen goede kennis heeft van de ‘techniek’ achter social media, maar die ook in staat is in foutloos Nederlands, doelgroepgericht en op creatieve wijze vlotte berichten te schrijven en zodoende te werken aan eigen communities, zowel met consumenten als met onze deelnemers.

Die combinatie bleek niet zo gemakkelijk. Omdat de nadruk met name lag op het schrijven besloot ik me tot [De Redactie] te wenden. Ik had met hen al ervaring omdat ik via hen veel cursussen en workshops heb gevolgd. Daarbij viel op dat zij precies weten wat er speelt in de moderne media- en redactiewereld en de werkzaamheden daarin heel breed trekken. In het kennismakingsgesprek hadden zij maar een half woord nodig om precies te weten te komen wat en wie ik precies zocht. Vervolgens zijn zij gedegen op zoek gegaan naar een goede match en hebben na screening verschillende kandidaten voorgedragen. Uiteindelijk bleek Marjola degene die alles in huis had voor deze functie. Veel ervaring in soortgelijk werk, een voorliefde voor schrijven, en een meer dan gemiddelde kennis van en nieuwsgierigheid naar de mechanismen achter social media. Kortom: wij zijn erg tevreden!’

 

 

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om (tijdelijk) personeel in te huren?
Vraag het ons: info@deredactie.nl

 

---------------------------------------------------

 

Tekst: Marlous Weel

Een social media manager doet meer dan alleen Facebooken! Bemiddeling Marjola Barendregt bij DER KREIS.

Loading ...