[Inspiratie  -  Masterclass Crossmediaal bladenmakenVan printmagazine

naar digitaal platform

Vijf 'meesters in magzines' delen hun ervaringen


pijl

Bladenmakers anno nu, kunnen we die niet beter mediamakers noemen? Want de meeste printtitels hebben er de afgelopen jaren een digitale dimensie bij gekregen. Om te zorgen dat alle onderdelen elkaar versterken, zijn een heldere redactionele visie en een crossmediale bladformule cruciaal. Op onze Masterclass Crossmediaal bladenmaken vertellen vijf professionele bladenmakers over de ontwikkelingen, uitdagingen en kansen in hun vak.

De Allerhande van de private bank

Financial Focus is al jarenlang hét inhoudelijke relatiemagazine van ABN AMRO MeesPierson als de bank in de zomer van 2014 besluit het anders aan te pakken. Print moet blijven, maar om het blad heen moet het mediamerk ook op andere kanalen vindbaar zijn. Aan Aart Lensink en Coen Huibers van contentmarketingbureau LVB Networks de taak.DRT - MCD - juni2015

Financial Focus

Het resultaat: Financial Focus is de Allerhande van de private bank geworden. Hoe doe je dat, een printmagazine doorontwikkelen naar een crossmediaal platform? Tijdens de masterclass laten Lensink en Huibers zien wat er allemaal bij het maken van een crossmediale contentstrategie komt kijken.


DRT - MCB - juni2015 - Foto Robert van der ham

Cross Media Man van het Jaar

Ook het vak van de publieksbladenmaker is de afgelopen jaren aanzienlijk veranderd. Het tijdschrift in print is tegenwoordig nog slechts en onderdeel  van een merk. Cross Media Man van het Jaar 2014, Robert van den Ham, weet daar alles van. Hij vertelt hoe hij van AutoWeek een breed mediamerk maakte en welke strategie hij bij Voetbal International hanteert. 

 

Ook ‘meesters in magazines’ Tonie Broekhuijsen (links) en John Verhoeven (rechts) delen op deze dag hun ervaringen en kennis over de uitdagingen en kansen van bladenmaken nieuwe stijl.


DRT_MCB_juni2015_foto John_Tonie

Doe je voordeel met de lessen van deze ervaren en bevlogen bladenmakers en schrijf je in voor de Masterclass Crossmediaal bladenmaken op 17 september!

Tekst: Marlous Weel

Zijn bladenmakers anno nu mediamakers? Kom naar de Masterclass Crossmediaal bladenmaken op 17 september.

Loading ...